Icon Bedworld levert in Nederland en België

Icon 4.5 via Google

De voor- en nadelen van een NASA gel matras

De voor- en nadelen van een NASA gel matras

De voor- en nadelen van een NASA gel matras

Een goede nachtrust is voor iedereen van levensbelang. Matrassen zijn dan ook een uitermate belangrijke factor om je een goede nachtrust te garanderen. Goede matrassen zorgen ervoor dat je snel in slaap valt, ontspannen kunt liggen, voldoende draait en je de volgende dag weer uitgerust uit bed stapt. Nu zijn er talloze verschillende soorten matrassen, waaronder ook de NASA gel matrassen.

Wat zijn NASA gel matrassen?

Het zal je niet verbazen dat NASA schuim voor matrassen ontwikkeld is door NASA. Zij ontdekten dit schuim in 1966 en dachten dit goed te kunnen gebruiken voor hun ruimtevluchten, zodat de druk op het lichaam van de astronauten, tijdens de lancering goed verdeeld zou worden. Uiteindelijk heeft NASA dit schuim nooit in gebruik genomen, maar werd het wel overgenomen door de medische wereld en werd het gebruikt voor matrassen. Deze matrassen worden ook wel gel foam matrassen genoemd. De gel wordt gebruikt in het schuim, ook wel traagschuim genoemd en heeft als eigenschap dat het zich gemakkelijk aan het lichaam aanpast. NASA gel matrassen staan dan ook bekend om het drukverlagende effect.

De voordelen

  • Het matras vormt zich geheel naar jouw lichaam. Hierdoor zal elk onderdeel van je lichaam op een goede wijze worden ondersteund en is er geen sprake van drukpunten. Hierdoor zijn deze matrassen ideaal voor mensen met rug- en nekklachten.
  • NASA schuim matrassen reguleren zelf de temperatuur, doordat ze zich aanpassen aan de omgevings- en lichaamstemperatuur.
  • ‘s Nachts verliest het lichaam best veel vocht. Dit moet op een juiste manier afgevoerd of geventileerd worden. NASA schuimmatrassen hebben een uitstekende ventilatie.
  • NASA matrassen zijn heel geschikt voor intensief gebruik. Niet voor niets worden deze matrassen ook vaak in medische instellingen gebruikt. Als je bedlegerig bent zul je op een NASA matras langdurig kunnen liggen.
  • De matrassen bieden enorm veel comfort. De matrassen zullen nooit te hard of juist te zacht zijn, doordat ze zich aan het lichaamsgewicht aanpassen.

De nadelen

  • NASA matrassen worden wel eens als te warm ervaren. Dit hoeft overigens geen nadeel te zijn als je het altijd koud hebt in bed.
  • In het begin kunnen mensen moeite hebben om gemakkelijk en soepel om te draaien. Uiteindelijk zal dit wennen.
  • NASA schuim is nu eenmaal een duur schuim, wat NASA matrassen relatief duur maakt.

Kies de matras die bij je past

Welke matrassen het beste bij jou passen blijft altijd een heel persoonlijke keuze. De één houdt meer van zachte matrassen, terwijl de ander van uitsluitend harde matrassen houdt. Daarom kun je bij ons geheel kosteloos matrassen proberen. Neem daarvoor telefonisch contact met ons op voor de voorwaarden.

Philip

door Philip

Al meer dan 20 jaar slaapadviseur en eigenaar van Bedword