Icon Bedworld levert in Nederland en België

Icon 4.5 via Google

Waarom kies je voor een opberg boxspring?

Waarom kies je voor een opberg boxspring?

Opberg boxsprings en normale boxsprings worden steeds populairder. Dat heeft vooral te maken met het slaapcomfort dat boxsprings bieden. Een boxspring is feitelijk een houten constructie die op poten staat, met daarin een verenconstructie waarop één of twee comfortabele matrassen liggen. Boxsprings zijn in alle soorten, maten en modellen verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een opberg boxspring of een boxspring zonder opbergfaciliteiten.

Voordelen van een `normale` boxspring

Hoe kan het dat boxspring steeds gewilder worden? Deze ontwikkeling heeft vooral te maken met de reeks voordelen die boxsprings te bieden hebben. De belangrijkste pluspunten van een boxspring op een rijtje zijn:

  • Een van de grootste pluspunten van een boxspring is het optimale ligcomfort. Een boxspring matras is door de verenstructuur zeer comfortabel en vormt zich naar jouw lichaamsvormen, zodat je heerlijk en ontspannen kunt slapen.
  • Boxsprings hebben een hogere in- en uitstap dan een gewoon bed. Dat is ideaal als je naar bed gaat of wakker wordt. Maar ook is deze werkhoogte prettiger als je het bed verschoont. En tijdens het slapen lig je verder af van de - wellicht - koude vloer.
  • Boxspringmatrassen staan erom bekend dat ze uitstekend ventileren en qua temperatuur erg comfortabel zijn.
  • Boxsprings gaan vergeleken met reguliere matrassen lang mee. Een gemiddeld matras heeft een levensduur van zo'n tien jaar. Een goede boxspring gaat met gemak wel 25 jaar mee. Een duurzame en voordelige keuze dus!
  • Er zijn veel mogelijkheden qua soorten en maten boxsprings. Zo zijn er elektrisch te bedienen boxspring en boxspring met veel extra opbergruimte beschikbaar.

Een opberg boxspring: de ideale keuze!

Als je van plan bent om een boxspring aan te schaffen, kies dan voor een opberg boxspring. Zoals bekend nemen bedden veel ruimte in beslag in de slaapkamer. Kies je voor een boxspring met opbergplek, dan gebruik je de ruimte in de slaapkamer optimaal. Je hebt minder kastruimte in de kamer nodig en dat scheelt veel ruimte! Verder is een boxspring met opberg ruimte ook ideaal omdat de ruimte onder je bed helpt bij het ventileren. Vocht, dat door zweten en ademen vrijkomt, heeft veel minder kans om zich in het matras op te slaan. En dat is natuurlijk een stuk frisser, gezonder en dat draagt uiteindelijk bij aan een betere nachtrust! Ten slotte hebben boxsprings met lades een stijlvolle en luxueuze uitstraling. Jouw slaapkamer krijgt er een charmantere uitstraling van!

Keuze qua boxsprings met opbergruimte

Er is veel keuze op het gebied van opberg boxsprings, zodat er altijd wel een uitvoering te vinden is die naadloos bij jouw interieurstijl past. Er zijn boxsprings met opbergruimte die je aan het voeteneinde open kunt maken, maar dit is ook mogelijk aan de zijflanken. Verder zijn er opties om met opberglades te werken en kunnen de meeste boxsprings via het matras opengeklapt worden. Wat jouw wensen dus ook zijn: nagenoeg alles is mogelijk met opberg boxsprings. Laat je inspireren door het grote aanbod en de vele opties!

Philip

door Philip

Al meer dan 20 jaar slaapadviseur en eigenaar van Bedword