VOOR 15:00 UUR BESTELD IS DE VOLGENDE WERKDAG AL IN HUIS! HULP OF VRAGEN? BEL ONS OP 020 - 3030266

Wishlist Login Shopping Cart Checkout
Blog

Een goed matras bij rugpijn
Het type matras dat je hebt kan van invloed zijn op rugpijn. Heb je geen goed of niet het juiste matras, kan dit de pijn verergeren. Het matras hoeft niet altijd de oorzaak te zijn van de pijn.

Een goed matras zorgt voor een ontspannen ruggengraat en kan de pijn verminderen. Het is daarom van belang dat je een ontspannen en natuurlijke slaaphouding hebt. De rug moet wat meer ondersteunt worden dan de schouders. Matrassen met goede comfortzones kunnen hierbij helpen.

Pocketvering matrassen

Een pocketvering matras is een soort matras dat veel van comfortzones gebruik maakt. In het matras zit een kern van metalen veren die los van elkaar zijn ingepakt. Door de dikte van de draad te veranderen wordt een veer steviger of slapper. Zo worden comfortzones gerealiseerd. Welk matras je kiest is natuurlijk ook afhankelijk van je gewicht. Als je wat zwaarder bent, ligt een hard matras een stuk comfortabeler.

Slaaphouding en rugpijn

De houding die je aanneemt tijdens het slapen heeft ook invloed op rugpijn. Als je op je zij slaapt adviseren wij om met een kussentje tussen je knieën te slapen. Als je op je rug slaapt, moet je er voor zorgen dat je niet te plat komt te liggen. Als je rugpijn hebt is het niet verstandig om op je buik te slapen. Als je op je buik slaapt, levert dit extra druk op de wervelkolom.

Rugpijn en een goed kussen

Als je een goed kussen hebt, helpt dit zeker bij het ontspannen van de ruggengraat, wat uiteindelijk minder rugpijn als resultaat geeft. Welk kussen je moet kiezen is afhankelijk wat voor slaper je bent. Bijvoorbeeld; iemand die op de buik slaapt heeft een platter kussen nodig dan iemand die op de zij slaapt.

Wat moet ik doen bij rugpijn

Allereerst is het natuurlijk verstandig om eerst contact op te nemen met je huisarts en hem/haar om advies te vragen. Daarnaast is een goed matras een aanbeveling. Wil je meer persoonlijk advies over matrassen, kun je altijd bij ons langs komen in de winkel. Uiteraard kun je het matras bij ons ook proberen. Zo kun je voelen wat jouw rug de beste ondersteuning geeft en lekker ligt.